Tamp.kiäl.H&T

Nämä murreviihteen pioneerit aloittivat Radio 957:ssa hupiohjelmalla Tampereenkiäliset uutiset tammikuussa 1995. Aluksi piti kokeilla pari viikkoa, mitä yleisö moisesta menosta tykkää. Suosio oli oitis sen verran kova, että ohjelma on jatkunut tauotta tähän saakka. Nyt uutiset kuuluvat joka arkipäivä kanavilla Radio SUN ja FUN Tampere.

H&T cd-kansi  H.A&T

Esiintymiskeikat alkoivat myöhemmin samana vuonna, kun keksittiin, että faktaa ja fiktiota sujuvasti sekoittavia uutisia kertovat, vähemmän perinteiset ”uutisankkurit” sopivat hyvin ohjelmanumeroksi yleisötilaisuuksiin sekä yritysten juhliin. Uutismiesten hahmoilla alkoi olla myös kysyntää juontajina sekä radiomainosten esiintyjinä.

Höntän ja Toipparin ensimmäinen tv-esiintyminen koitti heti seuraavan vuoden alussa Venla-gaalan yhteydessä, kun he pääsivät selostamaan vieraiden sisääntuloa ja sen päälle vetäisivät omat uutisensa Keskustorin nakkikioskilta suorana valtakunnan verkkoon TV2:lla.

H&T&K

Kolmatta vuosikymmentä siis jo mennään, ja kenties kovempaa kuin koskaan. Uutisnokka ja ammattitaito ovat äijillä tietysti ajan kuluessa kehittyneet niin, että uutisaiheet eivät taatusti lopu, sillä yleensä he keksivät ne muutenkin ihan itse tai tilaajan kanssa yhteistyössä.

Kuuntele tästä tuoreimmat radiouutiset

http://www.radiosun.fi/ohjelmat/tampereenkialiset-uutiset

http://www.funtampere.fi/ohjelmat/tampereenkialiset-uutiset